Een liefdevolle kaart van pap

Waar je vaak in de clinch lag met mama, vond je een luisterend oor bij pap. Tijdens het opruimen van een doos met spulletjes van jou vond ik een kaart van pap. Van hem voor jou. Hij schreef hem toen je voor een aantal maanden naar Antwerpen ging. Ik las de liefde tussen de regels door.

Lieve Eva,
Zoals je ziet heb ik in-het-vooruit aan je gedacht: ik ben op mijn (hete, zonnige: ‘lekker in de tuin’) vrije studiemiddag met de auto naar… gereden om iets voor je te kopen voor in België. Als je er elke dag één van neemt kun je er de hele vakantie, pardon: werk-tijd wel mee uitkomen!

Ik wens je een heel prettige tijd toe. Flink werken, beetje vrij, beetje geld verdienen, veel mensen zien en spreken: het lijkt me wel iets voor jou. Het zal wel stil zijn zonder jou, we zullen je wel missen.

Nou Eva, keep going! Doorgaan met ademhalen en good luck. Pap.

Ps1. Stuur je een een kaartje naar opa?
Ps2. Bel je eens?
Ps3. Vergeet je beugel niet aan te draaien?
Ps4. Ik denk dat je daar wel veel Frans zal kunnen spreken.

Groetjes, xxx pap

De laatste weken waarin het niet goed met je ging, heeft hij niet meegekregen. Hij begreep het niet en wist amper meer wie je was. Pap was niet fysiek bij je crematie en hij heeft al tijden geen besef meer dat hij ooit kinderen heeft gekregen. Hij is nooit verdrietig geweest om jouw overlijden, simpelweg omdat hij het niet besefte. Jouw naam zei hem niets meer.

Ik vind het bijzonder dat jij deze kaart hebt bewaard, het bewijst dat pap veel om je gaf en jij blij met hem was. Hij zou je vreselijk gemist hebben. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Daar ga je

Geef een reactie