onspanning

Error

Ik moet of in de ochtend sporten, of in de avond. Een ander tijdstip ‘klopt’ in mijn hoofd niet. Sporten in de middag? Uitgesloten. Waarom? Geen idee. Met werk is dat natuurlijk sowieso geen optie. Maar nu ik even niet werk en de huisarts me adviseerde ‘niets te moeten, alleen te willen’ probeer ik naar mijn gevoel te luisteren.

Gisteravond besloot ik dat ik vanochtend zou gaan sporten. Een lesje op de sportschool. Maar toen ik opstond had ik daar helemaal geen zin in. Ik ging niet. Intussen bedacht ik dat ik dan in de avond zou gaan. Maar naar mate de dag vorderde had ik al 100 excuses bedacht om ook niet in de avond te gaan. ‘Morgen een nieuwe kans.’ Zo gaat dat vaker.

Maar ineens, om 16uur, had ik zin (?) om een rondje te harlopen/wandelen. In mijn hoofd ontstond een soort error. Sporten midden op de dag?! Maar ik besloot, met de woorden van m’n huisarts in m’n achterhoofd, toch te gaan. En dat was natuurlijk het beste idee van de dag. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: vinkjes

Geef een reactie