De grote gele vuilniszak

Pap heeft op z’n kastje een gele vuilniszak liggen. Het is de tas met spullen voor als hij ‘een dezer dagen naar huis gaat’.

Hij liet het me enthousiast zien. We moesten lachen om wat hij er allemaal uit haalde. Drie appeltjes, een peer, een banaan verstopt tussen z’n pyjama, twee aardappelschilmesjes, een vergrootglas, een potje zout, schoenen, sokken, een zakje rottende stinkende druiven (die ik na veel aandringen toch mocht weggooien), een shirt en broek.

Dat had hij allemaal nodig als hij weg zou gaan. Een beetje bezorgd was hij wel want hij wist niet wanneer hij opgehaald zou worden en of de tas dan niet vergeten werd.

Hoewel het ergens erg grappig is, papa aan de haal met een grote gele vuilniszak, vind ik het ook een verdrietig aanzicht. Zo’n tas met bij elkaar geraapte spulletjes. Ik moest beloven hem en de tas volgende keer mee te nemen. Wandelen wilde hij niet, hij had last van z’n benen. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Hij wist het nog

Eén gedachte over “De grote gele vuilniszak”

Reacties zijn gesloten.