Elke dag koffie

We zijn bij pap geweest. Eindelijk weer want door de vakantie kon ik een weekend niet bij hem langs.

Omdat hij twee weken geleden zijn ouders op oude foto’s herkende, wat ik absoluut niet had verwacht, heb ik een boek gemaakt met een aantal oude foto’s die ik in zijn studeerkamer had gevonden. Van zijn vader en moeder, van zijn opa en oma, van mama. En nog een aantal ‘uit de oude doos’. Hij herkende lang niet iedereen, ook zichzelf niet, maar hij zei dat hij het een mooi boek vond en bladerde het geïnteresseerd door. Ik zei dat die mensen zijn familie zijn en dat hij er maar vaak ik moest kijken.

Hij vraagt veel over zijn ouders, waar ze nu wonen bijvoorbeeld. Ook vraagt hij waar ik woon en wie mijn ouders eigenlijk zijn. Je ziet hem vaak denken en zoeken naar verbanden tussen namen en plaatsen. Hij wil graag zijn verleden achterhalen, althans zo lijkt het. Maar als je er wat over zegt, is hij het even later weer kwijt of maakt hij er zijn eigen verhaal van. Hij weet soms mijn naam, maar denkt dat ik zijn echtgenote ben.

Toen wij weer richting huis gingen, kwam een vriendin met haar man langs. Vorig weekend was paps zus op bezoek met haar man. Fijn om te weten dat mensen aan hem denken en de moeite nemen papa te bezoeken.

Pap is zo relaxt, lief en vriendelijk. Hij vroeg of we wat wilden drinken of eten, dat kon hij wel vragen aan de ‘meisjes van de overkant’. We dronken koffie en hij zei dat hij de rekening wel zou betalen als die kwam. Ik wil elke dag bij hem koffie drinken, ik weet zeker dat jij dat ook had gewild. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Een blije foto

Eén gedachte over “Elke dag koffie”

Reacties zijn gesloten.