Geen categorie

Schrale troost

Rust is slechts een schrale troost in jouw geval. Ja, het is fijn dat je nu rust hebt. Je had moeite met het leven. Negatieve gedachtes overheersten vaak. Maar het is slechts een schrale troost dat je nu eindelijk rust hebt. Wat heb jij er nou aan? Dit was niet de bedoeling. Deze soort van rust was het laatste wat ik je toewenste.

Ik fantaseerde vaak over de toekomst. Ik hoopte dat je ooit moeder mocht worden. Ik was nieuwsgierig hoe onze kinderen dan samen zouden spelen. De mijne had het fantastisch gevonden om nog een klein neefje of nichtje te hebben. Ik vroeg me af hoe het zou zijn als we op onze veelbesproken zussen-vakantie zouden gaan. Niet meer als jonge meiden, maar als oudere vrouwen. Lekker naar een warm oord, wij samen. We hadden het er vroeger vaak over. Het is er nooit van gekomen.

Ik hoopte zó dat je de kracht kon vinden om te rust te creëren die je nodig had. En verdiende. De rust die je nu hebt kwam niet in mijn toekomstbeeld voor. Je verdiende zoveel meer. Slaap lekker lief zusje.