Geen categorie

Verkeerde plek

In mijn privé leven of op mijn werk: ik functioneer niet goed als ik op een voor mij ‘verkeerde’ plek zit of sta.

Zo ging ik laatst koffie drinken in een cafeetje, in m’n eentje. Het was er rustig en daarom had ik keuze genoeg voor een zitplek. Ik ben drie keer van plek gewisseld voordat het goed voelde en ik me op m’n gemak was.

Op een feestje voel ik me fijner als ik op een ‘goede’ plek zit of sta. Dat is voor mij in ieder geval niet midden in een groep, midden aan tafel of aan de ‘verkeerde kant’. Vroeger in de klas koos ik altijd al een plekje aan de zijkant bij de muur en het liefst achterin de hoek. In de bioscoop vind je me altijd achterin aan de zijkant en gelukkig heb ik op mijn werk een hoekplekje met rugdekking.

Laatst gingen we ergens even snel wat eten, oké bij de McDonalds, en ging mijn gezelschap bij het raam aan een hoge tafel zitten op de eerste verdieping. Alle andere tafels waren laag, het voelde alsof we op een podium en in de etalage zaten. Ik heb me de hele tijd ongemakkelijk gevoeld.

Ik weet niet hoe het komt maar op sommige plekken voel ik me niet fijn. Het kan mijn hele gemoedstoestand bepalen. Volgens een onderzoek heeft dit met onzekerheid te maken, lees ik op internet. Dat zou zomaar kunnen. Dus de volgende keer dat ik drie keer van plek wissel of ongemakkelijk doe, dan weet je waarom 😉

Lees ook: Teveel spanning

Een gedachte over “Verkeerde plek

Geef een reactie