Niet gecategoriseerd

Liefde voor het strand

De wind aait langs mijn gezicht, de zon verwarmt mijn wangen. Er vliegt een vrolijk schreeuwende meeuw over die iets verderop in de rustige zee neerstrijkt. Aan de rand van het water staan vier scholeksters te wachten tot hun moeder ze iets lekkers brengt. Zij wroet wild met haar oranje snavel in het natte zand op zoek naar voedsel. Achter haar kabbelen de golfjes van de zee. Ze maken een kalmerend geluid.

De grote vlakte met zand strekt zich voor me uit. Hier en daar loopt een baasje met een hond. Het dier vrolijk rennend over het strand, kop in de wind en snuffelend aan alles wat op zijn pad komt. Ik geniet van het eindeloze uitzicht over de enorme zee en probeer het leven te snappen. Hier moet ik even niets en ik loop tot ik geen zin meer heb.

De structuur van het zand is om de paar meter anders. Ik zie sporen van voetstappen, van de zandschuiver die in de verte aan het werk is, van vogels, honden en teruggetrokken water. Ik loop langs aangespoelde schatten van de zee. Tussen de afdrukken van hondenpootjes in het zand, over vele schelpjes die in een lange rij langs de waterlijn liggen. Ze knisperen onder mijn schoenen. De wind aait langs mijn gezicht, de zon verwarmt mijn wangen. Ik hou van het strand. Slaap lekker lief zusje, tot snel lieve pap.

Klik hier voor 2 foto’s van vandaag

Lees ook: Tranen van het lachen

2 gedachten over “Liefde voor het strand

Geef een reactie