35 + 3

Het is vandaag je verjaardag. Vandaag word je 35 + 3. Wat doe je op zo’n dag nu er niets te vieren valt? Het is eigenlijk een ‘gewone’ dinsdag. Een werkdag, vanaf de bank.

Ik dacht eraan om een taartje te kopen. Maar jij hield niet zo van taart, en ik eigenlijk ook niet. Om jouw dag toch niet helemaal ‘zomaar’ voorbij te laten gaan, eet vandaag een ‘zoen’, op jou.

‘Ohhh zo lekker!’, zou je zeggen. Ik zie ons nog zitten. Twee kleine meisjes met hun voetjes net over de rand van de bank. Soms zaten we tegen elkaar aangeplakt in de grote stoel van papa, wachtende op mama. Zij was in de keuken iets lekker aan het maken. In het weekend mochten we opblijven en kregen we een ‘lekker schoteltje’.

Twee kleine meisjes met ieder een schoteltje op schoot. Een schoteltje met een spekje, twee snoepjes van het een of ander, een stukje chocola en een handje chipjes. Het hoogtepunt was toch wel de ‘zoen’, vroeger heetten ze anders. We keken eerst naar al het lekkers om vervolgens te overleggen wat we als eerste zouden eten. Soms ruilden we een snoepje. Feest was het, zoveel lekkers op dat schoteltje. Allemaal voor ons! De ‘zoen’ bleef vaak als laatste over, die vonden we het lekkerst. Meestal aten we het chocola topje eraf en lepelden we de binnenkant eruit met onze vingers.

Vanochtend stak ik je kaarsje aan, zoals ik elke ochtend doe. Vandaag denk ik aan je, zoals ik elke dag doe. Vandaag eet ik een ‘zoen’, zoals ik vaak met jou deed. Voor altijd 35. Gefeliciteerd lief zusje.


Lees ook: Gefeliciteerd met je verjaardag

3 gedachten aan “35 + 3”

 1. Ha Selma
  Wat schrijf je toch altijd ontroerend mooi.
  Ik zie het tafereel zo voor me.
  Sterkte op deze speciale dag.
  Liefs
  Marianne en Pieter

Geef een reactie