Niet alleen maar verdriet

Als je met me meeleest, wat ik graag zou willen geloven, denk je misschien dat ik elke dag verdrietig ben. Je zou willen zien dat ik blij was. En natuurlijk mis ik je elke dag, en vind ik het allemaal nog steeds onwerkelijk. Maar verdriet en blijdschap kunnen ook naast elkaar voorkomen weet ik nu.

Ik schijf nou eenmaal het makkelijkst over de minder leuke dingen in het leven. Dat is altijd zo geweest en daarom vind ik het ook erg leuk om heftige persoonlijke verhalen op te schrijven, zoals ik veel voor mijn werk heb gedaan. Ik kan me er mijn empathie en gevoel in kwijt.

Maar er zijn echt ook goede dagen en leuke dingen. Ik word blij van m’n dochter, die me laat kijken door de ogen van een kind en dingen ziet die wij niet meer zien. Die me soms een confronterende spiegel voorhoudt en me zoveel liefde en knuffels geeft.

Ik word blij van m’n vriend die me een knuffel geeft en zorgt voor het avondeten. Hoe hij op z’n gitaar speelt. Ik word blij van lieve vrienden en collega’s. Van de warmte die ik voel van mensen om me heen. Van ons konijn die rare sprongen maakt, van de duiven die ‘lachen’ en van het geluid als ze met hun snaveltjes door de bodembedekking van hun kooi wroeten. Van wandelen met z’n drietjes en m’n veilige thuis.

Jij kon ook genieten van kleine dingen. Zoals met een kopje thee op de bank Friends kijken, een kaarsje aan of lekker in bad. Ik zal je altijd blijven missen, ook als ik blij ben. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Het leven vieren

Eén gedachte over “Niet alleen maar verdriet”

Geef een reactie