Geen categorie

Offline

Wat voelde ik me slecht op oudejaarsavond. Ik zat in een donker gat en wilde niets liever dan onder de dekens kruipen en slapen. Ik lag lamlendig op de bank, vechtend tegen m’n tranen, wachtend tot de klok 12 uur sloeg en ik naar bed ‘mocht’. En hierom voelde ik me schuldig, waardoor ik me nog slechter voelde. Ik verpestte de avond. Ik vond mezelf de allerstomste persoon op aarde.

Ik weet niet precies waardoor het kwam. Ik miste jou, papa, het was geen leuk jaar geweest. Ik trok alle nieuwjaarswensen, goede voornemens en blije mensen op social media en Whatsapp niet. Ik zette nog voor de jaarwisseling mijn telefoon uit. Ik had geen zin in sociale interactie op welke manier dan ook.

Op de eerste dag van het nieuwe jaar vertrokken we naar de zon. Even een kleine week ertussenuit. Mijn telefoon bleef uit totdat we weer thuis waren. Niet gepland, maar alles kon me even gestolen worden. Wat heerlijk. Geen afleiding van de buitenwereld. Want waar draait het nou eigenlijk om? Om je eigen leven en alles daarom heen. En zodra je niet blij wordt van alle ‘perfecte’ plaatjes van anderen, het nieuws uit de wereld en ‘zinnige’ tijdrovende apps kun je er beter even afstand van doen.

Ik had het thuis al vaker geprobeerd maar faalde elke keer. Nu kostte het me geen enkele moeite. Tijdens de vakantie keek ik één keer op een nieuwssite op de telefoon van m’n vriend. Ik las niets dan ellende en roddels, ik had niets gemist.

Als er iets met pap zou zijn, dan wisten ze me wel te bereiken via m’n vriend. En ik ging er voorzichtig vanuit dat het die zes dagen goed zou blijven gaan. En natuurlijk was in benieuwd of mijn collega al bevallen was, wilde ik bepaalde mensen appen om te vragen hoe het met ze gaat en af en toe m’n mail checken. Maar dat kon wachten. Ik voelde niet meer de drang om alles meteen te moeten weten.

Ik merkte dat ik rustiger was in m’n hoofd. Ik heb het posten, liken en andere online bezigheden geen seconde gemist. Dus dit hele ‘offline’ gebeuren wil ik graag doorzetten. Ik ga m’n best doen. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Een nieuw jaar

Een gedachte over “Offline

Reacties zijn gesloten.