Geen categorie

Kerst 2019

Kerst. Tja wat zal ik erover zeggen. Zonder pap, mam en jou. En ik weet dat het voor sommige mensen om me heen ook geen fijne dagen waren omdat ze bepaalde mensen enorm missen. Eigenlijk waren het voor mij gewone dagen maar dan met ‘verplichtingen’. Het kerstgevoel, wat dat dan ook precies mag zijn, had ik niet.

Samen met onze broer hebben we op kerstavond gezellig gegeten in ons ouderlijk huis. Het was fijn om daar te zijn met hem en z’n gezin. Maar het was ook raar om daar zonder jullie te zijn. En waarschijnlijk was dit de laatste keer dat we daar op deze manier samen waren.

Eerste kerstdag zat ik in een heel andere setting aan tafel. In gezelschap van een warme familie waar iedereen met elkaar door een deur kan en waarbij iedereen aanwezig was. En soms vind ik dat dan ineens heel confronterend. Daarnaast heb ik steeds vaker moeite met groepen mensen. Maar het was fijn en ik mag mezelf gelukkig prijzen met zo’n schoonfamilie.

Tweede kerstdag waren we gewoon thuis. M’n vriend had een ontbijtje verzorgd en er lagen een paar kadootjes onder de boom. Ik heb een extra kaarsje voor je aangestoken. Slaap lekker lief zusje.

Lees ook: Uitgegumd