Geen categorie

Zomer in Nederland

Zodra het warm weer wordt in Nederland, denk ik terug aan de tijd dat we elkaar appten elke keer als de weerman zei dat het ‘prachtig zomers weer’ zou worden. ‘Sellie! Heb je het gehoord?! Oh noooo!’, appte je dan. We hielden niet zo van de zomer in Nederland. Van het ‘verplicht’ naar buiten moeten, van de overdreven vrolijke mensen op kleedjes in het park. De zomerkleding komt uit de kast en dat betekent, blote benen, dunne ”t shirtjes en zwierige jurkjes.

Je hield, net als ik, meer van koude winterdagen. Volgens mij verstopte jij je liever, net als ik, in dikke truien veilig onder een dekentje op de bank. Dat is wat we altijd zeiden tegen elkaar. Dus zodra de weerman’ koude, natte dagen’ aankondigde waren wij in onze nopjes. Op een warme zomerdag lijkt het alsof ik de enige ben die het niet erg vind om binnen te zitten. Ik mis dan m’n metgezel die me begrijpt. Slaap lekker lief zusje.