Geen categorie

De klanken van een piano

Jij was ook gek op papa’s pianospel. Hoorde hij een liedje of een medolietje op tv, dan stond hij op uit zijn stoel, dacht even na en ging dan achter de piano zitten. Hij neuride het medolietje nog een keer, zette zijn vingers op de toetsen en speelde het deuntje bijna gelijk foutloos na. Hij genoot ervan. En dat doet hij nog steeds. Hij speelt nu altijd dezelfde nummers maar het gaat hem nog goed af. Ik ben zo blij dat hij dat nog kan en dat hij daar echt plezier aan beleefd.

Toen we klein waren moesten we allebei op pianoles. Jij had best talent en genoot er meer van dan ik. Ik vind de piano een prachtig instrument en ik wou dat ik jullie talent had. Maar ik had het geduld niet om elke keer weer te oefenen. Jij speelde soms met papa samen.

Je wilde een piano aanschaffen en had via internet een tweedehands gevonden. Je had er interesse in en mailde heen en weer over de afmetingen en de staat van de piano. Ik zag een mailtje van de eigenaar langskomen in je mailbox. Hij vroeg zich af waarom hij niets meer van je gehoord had…

In mijn Spotify staan inmiddels een aantal afspeellijsten met pianomuziek. Ik luister het graag in de auto, en dan lekker hard. De klanken brengen me een beetje dichter bij jou en papa. Slaap lekker lief zusje.

Een gedachte over “De klanken van een piano

Reacties zijn gesloten.