Geen categorie

Dé afspeellijst

Muziek kan bepalend zijn met hoe je dingen doet of ziet. Zo doe ik bijvoorbeeld net even harder m’n best in de sportschool met harde up-beat muziek. Muziek kan me ook uit, of in, een emotie trekken. Soms als ik m’n dag niet heb, verdrietig ben of het even niet meer zie zitten zet ik expres vrolijke muziek op. Niet omdat ik daar dan zin in heb, want als je alles ‘zwart’ ziet, heb je geen zin in vrolijk gedoe. Maar toch ‘dwing’ ik mezelf het toch te doen. Dit helpt me om niet in het negatieve te blijven hangen. Soms geef ik me wel gewoon over aan het gevoel en zet ik juist rustige, wat verdrietigere muziek op. En dan blijft het even ‘zwart’ en dat is dan goed.

Ik kan ook ineens geraakt worden door een nummer. Dan heb ik een goede dag die ineens kan omslaan door het horen van bepaalde muziek, of andersom. Misschien durf ik daarom de speciale Spotify lijst die gemaakt is voor jouw afscheid, nog niet aan te zetten. Het zijn allemaal nummers die jij mooi vond, waar je een speciale herinnering bij had of die iets voor je betekenden. Ik luister elke dag muziek, en jouw afspeellijst komt elke dag voorbij. Soms twijfel ik, maar ik durf het nog niet. Slaap lekker lief zusje.

Een gedachte over “Dé afspeellijst

Reacties zijn gesloten.